Instrucțiuni pentru lipirea fototapetului

STANDARD ÉS PRÉMIUM KATEGÓRIÁJÚ FOTÓTAPÉTA

A tapétacsíkok a falra ragasztás sorrendjében vannak számozva.

A tapéta ragasztását a bal oldaltól jobbra haladva kell kezdeni. A tapétacsíkokat is pontosan egymás mellé kell ragasztani.

Eszközök
Vödör
Festékhenger
Préselőhenger
Ceruza
Szivacs
Csiszolópapír
Ecset
PAPÍRVÁGÓ KÉS
Vízszintes
Előkészítés
1
Távolítsa el a régi tapétát vagy festéket
A falakat meg kell tisztítani az egyéb tapétáktól vagy a régi festéktől. Javaslatunk, hogy ne hagyja a régi tapétát a falon. Ha nem tudja eltávolítani a régi tapétát, próbálja meg beáztatni egy kis melegvízzel.
2
Győződjön meg róla, hogy a felület sima és tiszta
A régi tapéta vagy festék eltávolítása után egy kis gittet alkalmazhat a falak kiegyenlítésére. Ha a felület porózus, vigyen fel egy réteg alapozót, mielőtt leragasztja a tapétát. Porózus felületre példa a csiszolt fal, a tapétával borított fal, a forgácslap stb. Akkor is érdemes alapozót alkalmaznia, ha a felület nagyon világos színűre van festve, amely átüthet a tapétán.
Tapéta ragasztása
1
Ellenőrizze a tapéta állapotát
Mielőtt a tapétát a falra ragasztaná, győződjön meg arról, hogy az összes szalag a csomagban van-e, és nincs-e sérült vagy hibás szalag.
2
Jelöld meg az első szalag ragasztásának helyét
Először is meg kell jelölnie a falat. Használjon vízmértéket, mérőszalagot és ceruzát, hogy lemérje a tapétát, majd rajzoljon egy függőleges vonalat a falra, amelynek távolsága a fal sarkától megegyezik a tapéta szélességével. Ez a vonal segíteni fogja, amikor az első tapétaszalagot a falra ragasztja. Ügyeljen arra, hogy a vonal, amelyet rajzolt, ne legyen látható a tapéta alatt.
3
Ragasztó előkészítése
Öntse a szükséges mennyiségű hideg vizet egy vödörbe (lásd a táblázatot). Óvatosan öntse a zacskó ragasztót a vízbe, erőteljesen kevergetve. Miután az összes ragasztót a vízbe öntötte, folytassa a keverést még egy percig. Ezután hagyja állni a ragasztót 10 percig, majd keverje újra. Ezt követően a ragasztó használatra kész.

Mennyiség

1 csomag

A víz mennyisége

1.7 l

A víz mennyisége (m²)

10 m²

Figyelem: ha más gyártótól vásárolta a ragasztót, kövesse az adott csomagoláson található utasításokat a ragasztó elkészítéséhez.

4
Vigye fel a ragasztót közvetlenül a falra
Ragaszd fel a ragasztót fokozatosan azon a felületen, ahol a tapéta szalagot felragasztod. Ismételten ragaszd fel a ragasztót csak azután, hogy felragasztottad a másik szalagot. Használj hengert vagy ecsetet. Nagyon fontos, hogy a ragasztóval az egész falat befedd, különben buborékok jelenhetnek meg a tapéta felületén.
5
Rendezze el a tapéta szalagokat úgy, hogy pontosan egymás mellett legyenek, de ne metsszék egymást, majd nyomja őket erősen.
Optimális eredmények eléréséhez javasoljuk, hogy préselő hengerrel dolgozzon. Ragassza fel a tapétát a mintához igazodva, és ügyeljen arra, hogy a ragasztó ne kerüljön a tapéta előlapjára.

Figyelem: Ügyeljen arra, hogy a tapéta ne hajoljon meg, mert eltörhet..

6
Az egész felületen lapítsd le a tapétát
Simítsa le a tapéta szalagokat a kezével vagy egy préselő hengerrel, lassan indulva a közepéről a szélek felé. Az apró buborékok vagy ráncok eltűnnek, amikor a tapéta megszárad. Ha a ragasztó foltok megjelennek a tapéta felületén, törölje le óvatosan szivaccsal vagy nedves ruhával, mielőtt a tapéta teljesen megszáradna. Figyelem: Ne dörzsölje a tapétát.
7
Vágd le a tapétát a felesleges részeken
Miután felragasztotta a tapéta csíkjait a falra, vágja le a felesleges részeket egy éles késsel vagy egy olló segítségével.
8
Várj 24 órát, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon, és láthatod a végeredményt. Ebben az időszakban ne legyen huzat a szobában.
Most már pihenhet és élvezheti az új szoba kinézetét! Figyelem!

Figyelem: A vinyl tapéták kevésbé lélegzők, mint a nem szőtt tapéták. Ha egy sűrű felületre ragasztja őket, ami nem szívja fel jól az nedvességet, lehet, lassabban fog megszáradni.